Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Szakmai cikkek, bejegyzések az aromaterápia világából. 
2019. 04. 25. 16:05:40
Árat emelünk, de imádni fogod!

Bővített választék, nagyobb raktárkészlet, gyorsabb és biztonságosabb házhoz szállítás, bővített ügyfélszolgálat.

2019. 04. 13. 20:31:21
Aromatavasz avagy aromaterápia Húsvét táján

Már a tavasz közepén járunk, de az időjárás még nem ezt a képet mutatja. Ez meglátszhat az egészségi állapotunkon is, gyakoriak még a téli időszak betegségei is. Mit is értsünk akkor a tavaszi aromaterápián?

2018. 07. 18. 10:55:35
NYÁRI AROMA ABC 2018 2. rész. Illóolajok, illóolaj-keverékek, zsíros olajok.

Aromaterápia nyáron? Természetesen igen! Előző blogbejegyzésünkben az illóolajok virágvizekkel való használatát mutattuk be. Most olyan megközelítésben vesszük végig a nyár illóolajait, illóolaj-keverékeit, és zsíros olajait, mely mindenki számára érthető, használható. Hosszú értekezések helyett, egyszerűen összeszedtük nektek a nyár TOP 5 illóolaját, illóolaj-keverékét, és zsíros növényi olaját, és a végére írtunk három hasznos receptötletet. Használjátok őket testi-lelki egészségetek megőrzésére nyaraláskor is! Vágjunk hát bele!

2018. 07. 13. 11:44:58
Nyári Aroma ABC 2018 1. rész. Illóolajok és virágvizek.

Aromaterápia nyáron? Természetesen igen! Nem is gondolnátok mennyi hasznos nyári felhasználási formája létezik az illóolajoknak. És persze nem csak az illóolajokat használhatjuk, hiszen a virágvizek is az aromaterápia részét képezik. Sőt a zsíros növényi olajok használatának is most van az egyik legfontosabb időszaka!

Vágjunk hát bele! Ebben a blogbejegyzésünkben az illóolajok virágvizekkel történő használatával fogunk foglalkozni.

2017. 11. 17. 19:57:30
Őszi betegségek ellen aromaterápiával A levelek lassan teljesen lehulltak, a magasabb hegyekben az eső hóra vált át, és a vírusos  betegségek már az iskolákban és otthonainkban vannak. Vigyáznunk kell magunkra, nehogy megfázzunk. Ugyanakkor szervezetünknek ez az őszi időszak jelenti a felkészülést a hideg téli napokra. Segítsünk testünknek és lelkünknek illóolajokkal az őszi felkészülésben!
2017. 09. 26. 11:00:24
Őszi mentális egészségünk és az illóolajok

Ha kinézünk az ablakon, nem tudjuk nem észrevenni, hogy ősz van. És az ősszel megérkezett az iskolakezdés, és a szabadság utáni visszaállás a munkába is.

Talán nem ismeretlen az az érzés, hogy a szabadság után nem tud az ember a munkájára koncentrálni, úgy érzi, nem pihente ki magát rendesen. Vagy az, hogy a gyermekei a nyári szünet után nem tudnak még rendesen figyelni az iskolában.

A mentális egészségünk témaköre az aromaterápia egyik „leghálásabb”, legsokoldalúbban használható területe. Ebben a bogbejegyzésünkben azokat az aromaterápiás megoldási módokat vesszük sorra, amelyek segítségünkre lehetnek ezeknek a problémáknak a megoldásában.

2017. 07. 26. 22:02:33
Mi fán terem az aroma-karkötő? Ez a vicces cím jutott eszembe, amikor azon törtem a fejem, hogy milyen címet adjak a termékeket ismertető blogbejegyzésemnek. A karkötőket egy szép faágon fotóztattuk ugyanis. És a válasz is rögtön megképezett bennem, hogy az aromafán terem. De tényleg, végül is mire jó ez a dolog, van valami értelme, tényleges felhasználási módja? Ismerkedjünk meg a termékkel, és mindenki magának meg fogja tudni adni a választ!
2017. 06. 29. 13:59:45
Megoldások nyári problémákra

Milyen megoldások léteznek nyári problémákra?

Előző bogbejegyzésünkben összeszedtük azokat a legfontosabb nyári problémákat, melyek biztosan zavarni fognak minket a nyári pihenésünk, nyaralásunk során. Remélem, sokunknak sikerült a kíváncsiságát felkeltenem. Most viszont végigvesszük azokat a megoldási módokat, melyekkel ezek a problémák kiküszöbölhetőek. Nézzük meg őket sorban!

2017. 06. 27. 13:56:10
Beszéljünk a nyári problémákról! Létezhet nyár problémák nélkül? Nyilván TE is várod már a nyári pihenést. Ilyenkor az ember már nehezebben teljesít a munkahelyén, számolja a napokat a szabadság kezdetéig. de sokszor idegesítő kellemetlenségek képesek elrontani a nyarunkat.
2017. 02. 28. 23:22:54
Aromatippek tél végi feltőltődéshez

Itt a tavasz, nyilván te is észrevetted! Olyan hirtelen tört ránk, hogy szinte fel sem fogtuk. Sokan még „téli álmunkat” alusszuk, erőtlenek, gyengék vagyunk, esetleg az éppen csak elmúlt hűvös időszak betegségeinek nyomait hordozzuk.

2017. 02. 09. 19:38:20
Mire vágyik egy nő Valentin-nap közeledtével? Gondoltál már arra, hogy termékeink közül válassz valamit kedvesednek a Szerelmesek Napja alkalmából? Összegyűjtöttem egy csokorra való ötletet, hogy könnyebben válogathass. Mivel nem akartam túl hosszan értekezni, itt most nem nagyon említem az egyes termékek hatásait, ezt ugyanis a termék nevére kattintva egyetlen mozdulattal megtekintheted.
2017. 02. 01. 16:30:08
Tél végi egészségmegőrzés aromaterápiával
Most, a tél végén, a fűtési szezonban gyakran túl száraz a levegő, és ez nem tesz jót sem légzőszerveinknek, sem bőrünknek. Ráadásul ilyenkor jóval nagyobb a betegségeket okozó baktériumok és vírusok koncentrációja a levegőben.
Ugyanakkor az aromaterápia szempontjából ez az időszak kiváló lehetőséget jelent, hiszen mind a légtérkezelésben, mind a bőrápolásban kiválóan alkalmazható. Nézzük meg ezeket a felhasználási lehetőségeket!
 
 
2016. 10. 05. 22:10:36
Kora-őszi aromaterápia 2. Bőrünk egészsége

Előző blog bejegyzésünkben arról volt szó, hogy hogyan tudod megerősíteni immunrendszeredet a táplálkozással és az illóolajok segítségével. De az emésztőrendszerünkön kívül, bőrünknek is nagyon fontos szerepe van a baktériimok és vírusok elleni védelemben.

2016. 09. 14. 22:26:53
Kora-őszi aromaterápia, az immun erősítés ideje

Tudtad, hogy az ősz két részre osztható? Az első része szeptembertől október közepéig tart, ilyenkor érnek még be nyár végi gyümölcsök, mint a szőlő, alma, körte, szilva, ezzel bőséges tápanyag, és vitamin forrást biztosítva számunkra.

2016. 09. 09. 12:17:38
A párologtatás új dimenziói

Az illóolaj-párologtatás új dimenziói

 Igaz, hogy szeptembert írunk, és még tombol a nyár, a napsütés, a strandidő, de mint mindig, szépen lassan beköszönt az ősz is. Használjuk ki ezeket a napokat, mert ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy elkezdjük szervezetünket felkészíteni a hidegebb időkre, betegségekre. Tudatosan készüljünk már előre aromaterápiás tippekkel, és ne csak akkor jussanak eszünkbe az illóolajok, amikor már itt a baj megbetegedtünk. Most először két új eszköz használatát mutatjuk be részletesebben, amik nyár óta már megtalálhatóak kínálatunkban, és egész évben alkalmasak a használatra, de mégis most ősszel jön el az igazi szezonjuk.

2016. 08. 09. 09:27:08
Nyári Aroma ABC

Aromaterápia nyáron? Természetesen igen! Nem is gondolnátok mennyi hasznos nyári felhasználási formája létezik az illóolajoknak. Ebben a blog bejegyzésünkben 8 alapvető tippet, ötletet szedtünk össze. Olvassátok, és használjátok!

2016. 07. 24. 23:34:40
Új rovarriasztó illóolajkeverékek

Most csípnek igazán ! Szerezd be új keverékeinket!

Téged is csíptek már? Akkor biztos nem próbáltad ki az illóolajokat... pedig tényleg segítenek elüldözni a vérszívókat. Lehet, hogy túl bonyolultnak érezted a korábbi blogbejegyzéseinkben javasolt keverékeink elkészítését? Ez többé nem lehet akadály!

Itt vannak a kész keverékeink!

Ha bármilyen nyári programot, horgászatot, kirándulást vagy nyaralást tervezel akkor most érdemes beszerezned új illóolaj-keverékeinket!

2016. 06. 16. 23:36:30
Virágvíz tippek nyárra

A virágvizek testünk és lelkünk számára nagyon fontos hatóanyagokat tartalmaznak. Ezek az illóolajok lepárlásakor visszamaradó vizes oldatok, mivel a növények illó komponensei (az illóolaj összetevői) elpárolognak a desztillációs folyamat során. A visszamaradó vizes oldatban azok a hatóanyagok maradnak meg, melyek vízben oldhatóak. Ezek az illatos vizek tartalmazzák az esszenciáját a növénynek, ami benne volt a növényben, amikor az még élt és növekedett.

2016. 03. 08. 13:24:56
Illóolaj-keverékek hatodik rész. A gyógynövényes illatjegy.

A gyógynövényes illóolajok pontosan azokból a növényekből kinyert illóolajok, melyeket nap mint nap a konyhában is felhasználsz fűszerként, de a kertedben is nőhet egyik másik. Ezeket a fűszernövényeket használjuk mindennapjainkban is.

2016. 02. 26. 09:49:54
Illóolaj-keverékek ötödik rész. A fűszeres illatok.

Lábadozás a betegségekből: A fűszeres illatok sokoldalúsága.

A fűszerek illóolajainak fontos szerep jut a betegségek idején és a lábadozás időszakában. Melengető érzésekkel töltik meg otthonodat, miközben a levegőt is fertőtlenítik. Fertőzés gátló hatásuk, és melengető tulajdonságaik mellett élénkítenek, segítenek leküzdeni a betegséggel járó fáradságot és kimerültséget, energiával töltenek fel.