Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

A muskotályzsálya, és az ő csodálatos hatásai

A muskotályzsálya, és az ő csodálatos hatásai

A muskotályzsálya illóolaj a legtöbb felhasználó számára nem tartozik a leggyakrabban használt illóolajok közé. Pedig igazán megérdemelné a nagyobb ismertséget. Nézzük meg ennek az okait.

Ezt a lilás virágú növényt kifejezetten az illóolaja miatt termesztik a Mediterráneum északi részén, Észak-Afrikában és Közép Ázsiában. Egyike az olyan illóolajaknak, melyek testi és lelki szinten is bámulatosan erőteljes hatásokkal bírnak. Párologtatva, valamint megfelelő hígításban bőrbe masszírozva használható. Hát akkor láss csodát –  és lássuk a csodás hatásokat!

  • Természetes antidepresszáns, oldja a félelmet, csökkenti a stresszt, a szorongást, segíti a koncentrációt.
  •  Bőrön alkalmazva, megfelelő hígításban antibakteriális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású.
  • Kúraszerűen alkalmazva segíthet fájdalmas menstruáció esetén. Muskotályzsálya és levendula  illóolaj megfelelő arányú keverékét zsíros olajba vagy krémbe oldva és az alhasi részen bemasszírozva (nem a menzesz közben, hanem a két ciklus közötti időszakban) csökkentheti az adott ciklus menstruációs fájdalmának intenzitását és hosszát.
  • Hormonháztartásunkra ösztrogénhez hasonlóan hat, így enyhítheti a menopauza egyes tüneteit.
  • Jó hatással van a vérkeringésre és segíthet magas vérnyomás esetén.
  • Egyes források szerint érzelmileg és fizikailag is jótékonyan hathat vajúdás és szülés során, azonban hormonrendszerünkre való hatásai miatt a szülés időpontja előtt kerüljük, ha várandósak vagyunk!
Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések

Keresés