Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

Aromatavasz avagy aromaterápia Húsvét táján

Aromatavasz avagy aromaterápia Húsvét táján

Már a tavasz közepén járunk, de az időjárás még nem ezt a képet mutatja. Ez meglátszhat az egészségi állapotunkon is, gyakoriak még a téli időszak betegségei is. Mit is értsünk akkor a tavaszi aromaterápián?

Egyrészt nyugodtan használhatjuk azokat az illóolajokat, melyek ezek kezelésére alkalmasak. Íme, néhány hasznos ötlet:

Még most is érdemes intenzíven párologtatni a téli illóolajokat. Használjunk olyanokat, melyek frissítő, immunerősítő hatással rendelkeznek, de a fertőzésgátlás és a légúti panaszok kezelése is fontos lehet még egy ideig. A menta- és fenyőfélék mindkét célnak tökéletesen megfelelnek, frissítő, erősítő hatásúak, ugyanakkor kiváló légút tisztító olajok. Használhatunk borsmentátfodormentát, borókaolajat, vagy lucfenyőt. A citrom kiváló légfertőtlenítő, ugyanakkor lelkileg frissítő, ragyogó életteli olaj. És ne hagyjuk ki a „növényi antibiotikumot”, a kakukkfüvet sem!

A következő illóolaj-keverékek szintén hasznosak lehetnek számunkra:

Az Életerő illóolaj-keverékben a feketebors melegítő, serkentő, élénkítő hatása érvényesül, mely kifejezetten hatásos a fáradtság leküzdésében, és nagyszerűen harmonizál a kanadai balzsamfenyő rendkívül kellemes illatával, és frissítő, erősítő tulajdonságaival. A balzsamfenyő és a tömjén ugyanakkor segítik az elmélyülést és a befelé fordulást.

         Az Immunerő illóolaj-keverékben használt madagaszkári kámforfa olaja sokkal enyhébb és kellemesebb illatú a szokásos kámfor olajnál, de kiváló vírus- és gombaölő, immunerősítő hatású olaj. A vörös méhbalzsam fertőzésgátló, vírus- és gombaölő, megfázásos betegségek esetén használatos olaj. Ez a két illóolaj a boróka erősítő, tisztító hatásával kombinálva kiváló keveréket alkot.

De nézzük a dolgok pozitív oldalát is. A nappalok egyre hosszabbak, és előbb utóbb a nap is ki fog sütni. A levegő pedig megtelik a tavaszi virágok illatával. Addig pedig, amíg ez meg fog történni, rá tudunk hangolódni a tavaszra az illóolajok segítségével. A teljesség igénye nélkül készítettünk pár illóolaj-keveréket, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy elhozzák otthonunkba a tavasz illatait.

A tavasz virágai

Üde és friss tavasz

Tavaszi kert

Tavasz a levegőben

Tavaszi megújulás

Tavaszi fuvallat

Tavaszi lélegzet

Tavaszi napsütés

Ha pedig nem szeretsz magadnak készíteni illóolaj-keverékeket, használhatod a virágálom illóolaj-keverékünket is.

És ejtsünk pár szót végül a virágvizekről is. Most ebben a blog bejegyzésünkben nem részletezzük kiváló bőrápoló tulajdonságaikat, csak egyszerűen listázzuk azokat a virágvizeket, melyek Húsvét közeledtével kellemes illatuk miatt akár természetes locsolószerként is használhatóak:

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések

Keresés