Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

A gyengéd aromaterápia - bio aromavizek az Aroma manufaktúrától

Örömmel értesítünk arról, hogy webáruházunkban már elérhetőek a bio aromavizeink. Ezek bevezetésével nem csak egy új termékkörrel bővítettük kínálatunkat, hanem termékeink felhasználási módjait is szélesítettük. Így most már számodra is elérhetővé válik a gyengéd aromaterápia, az aromavizek használata, ráadásul bio minősítésű termékekkel!

De miért nevezzük gyengéd aromaterápiának ezt a felhasználási módot? Az aromavizek az illóolaj gyártás során keletkezett csodálatos termékek, melyek a növényi részek lepárlásával készülnek. Amikor vízgőz desztillációval kivonják a növényből az illóolajakat, akkor képződik az aromavíz. Ez valójában egy 1%-alatti illóolaj tartalmú oldat, ami olyan illóolaj komponenseket tartalmaz főként, melyek vízben jobban oldhatóak, mint a savak és alkaloidok, de cseranyagok nincsenek bennük. Tehát az aromavíz, az illóolajhoz hasonlóan tartalmazza a növény értékes hatóanyagait, a következő különbséggel, előnyökkel:

  • Sokkal gyengédebb, mint az illóolaj maga. Ugyanabból a növényből nyert aromavíz és illóolaj mind a hatóanyagok összetételében mind erősségében eltérnek egymástól.
  • Az aromavizek bizonyos esetben még hatásosabbnak is bizonyulhatnak az illóolajoknál.
  • Alacsony illóolaj tartalma miatt érzékenybőrűeknek, és gyermekek számára párologtatásra is ez a tökéletes választás.
  • Az aromavizek bőrápolására is alkalmasak, víztartamuk miatt hidratálják bőrödet, a hatóanyagok pedig kifejtik csodálatos hatásaikat.
  • Kozmetikai célra is nagyon jól hasznosíthatóak az aromavizek, különféle bőrpanaszok enyhítésére és megelőzésére. Leggyakrabban borogatások formájában vagy sprayként, emellett pakolások, hajvizek és krémek összetevőiként is alkalmazzák.
  • A rendkívül kellemes illatú virágvizek, kínálatunkban a rózsa és a narancsvirág, önmagukban parfümként is használhatóak. Virágvíznek a növény virágos részének lepárlásával nyert aromavizet nevezzük.
     

Remélem, sok érdekes információval tudtam nektek szolgálni, és felkeltettem az érdeklődéseteket. Aromavizeinkre vonatkozó bevezető ajánlatunkkal szerda reggel fogunk jelentkezni.

Addig is itt tudjátok megnézni, és akár már meg is rendelni őket!

Lívia és az Aroma manufaktúra csapata

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések virágvíz

Keresés