Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

Növényi csodaszerek a nyári leégésre

Növényi csodaszerek a nyári leégésre

Itt a nyár, vége a sulinak, indulhat a nyaralás! De sajnos a nyaralás gyakori velejárója a leégett bőr. Sokszor az óvintézkedések, és napvédő krémek használata ellenére is sikerül leégni. Különösen most, nyár elején. Ilyenkor lehetnek segítségünkre a legjobb nyugtató, sejtregeneráló és hűsítő illó- és növényi olajaink.

Mint minden égési sérülésnél, itt is jót tesz a bőrünknek, ha hűsítjük, és nyugtatjuk. A következő természetes illó- és növényi gyógyíthatjuk kipirosodott bőrünket:

Levendula illóolaj:

Gyulladás csökkentő, és különösen hatékony égési sérülések esetén. Kellemesen hűsíti fájó bőrünket, miközben gyógyítja a leégést. Különböző módokon használhatjuk a levendula olajat:

Készíthetünk belőle testpermetet: 10-20 csepp levendula olajat 100 ml vízbe cseppentsünk, és permetezzük magunkra. Testápolónkba is cseppenthetünk levendula illóolajat. Ha nem akarjuk az egész flakont elhasználni, akkor egy tenyérnyi testápolóba csepegtessünk 5-10 csepp levendula illóolajat, és kenjünk be a leégett területet. Használhatunk erre a célra növényi olajat is. A legjobb erre a célra az orbáncfű olaj, amely kifejezetten nyugtatja a leégett kipirosodott bőrt, így jobb hatást érhetünk el.

Orbáncfű olaj:

Az orbáncfű olaj a bőrnek is hasznos ápolója, a flavonoidok megvédik és nyugtatják bőrünket, természetes illóolaj tartalmának köszönhetően pedig hidratál. Kiváló nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása miatt az égő, viszkető, kipirosodott bőrt megnyugtatja, ezért leégés esetén nagyon hasznos. Kenjük be a leégett bőrterületet orbáncfű olajjal, és hamarosan enyhíteni fogja a fájdalmat és csökkenteni fogja a bőrpírt. Még hasznosabb, ha levendula illóolajával kombinálva használjuk, így mindkettő bőrnyugtató hatása érvényesülni fog.

Figyeljünk arra, ha az orbáncfü olajat használjuk, hogy tartózkodjunk a napsugárzástól, mert az orbáncű fototoxikus. Legjobb, ha napnyugtakor kenjük be vele magunkat.

Damaszkuszi rózsavíz:

A rózsa illóolajat tartalmazó rózsavíz kitűnő hidratáló, sejtregeneráló és frisstő. Használjuk ki a víz kellemesen hűsítő hatását, miközben a rózsa illóolaja regenerálja és megnyugtatja bőrünket. Permetezzük a leégett testfelületre a rózsavizet, és ismételjük annyiszor a kezelést, ahányszor szükségesnek érezzük!

Borsmenta illóolaj:

Ha egy kis hűsítésre vágyik bőrünk legjobb választás a borsmenta illóolaj. Vigyázat, csak kis mennyiségben alkalmazzuk, mert bőrünket irritálhatja ha túl sok kerül rá. Tegyünk a levendula illóolaj mellé a keverékünkbe 2-3 csepp borsmenta illóolajat is, így tökéletes lesz a hűsítő és nyugtató hatás.

 

Tipp 1: Így készítsünk bőrnyugtató olajkeveréket:

  • 50 ml orbáncfű olaj
  • 20 csepp levendula illóolaj
  • 5 csepp borsmenta illóolaj

Tipp 2: Így készítsünk testpermet a leégett bőr nyugtatására:

                60 ml bio damaszkuszi rózsavíz

                40 ml bio római kamilla virágvíz

Rázzuk össze az olajokat, vagy a virágvizeket, és már használhatjuk is! Kenjük a leégett testfelületre, és élvezzük hűsítő és nyugtató hatását. A virágvizekhez pár csepp levendula és borsmenta illóolajat is keverhetünk. A borsmenta illóolajjal óvatosan bánjunk, 5 cseppnél több ne kerüljön a keverékünkbe.

Bőrünknek a legjobbat azzal tesszük, ha ezeket a szereket nem kell bevetnünk, mert nem égünk le. De mindig vigyük magunkkal nyaralásra az előre elkészített  olajkeverékünket,és az illóolajokat, hiszen nem tudhatjuk, mikor lesz rá szükségünk!

Összeraktunk neked egy csomagot, melyben minden benne van, hogy elkészíthesd a leégés elleni keveréked, és testpermeted. A csomagot június 1 és június 15 közt extra 26 % kedvezménnyel, 6693 Ft helyett 4953 Ft-ért vásárolhatod meg!

Megnézem a csomagot!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések

Keresés