Termékek Menü

Folttisztítás öko módra

Folttisztítás öko módra

Azt már sokan tudjátok, és tapasztaltátok, hogy az öko mosás teljesen versenyképes a hagyományos mosószerekkel, de mi a megoldás, hogy eltűnjenek azok a makacs foltok?

Megnyugtatlak benneteket, hogy a természetes tisztítószerekkel mindezekre a problémákra van megoldás! Sőt! Több szerből választhattok, így sokkal testre szabottabban kezelhetitek a legmakacsabb foltokat is, mint azt korábban tettétek.

Vegyük hát sorra ezeket a természetes szereket!

Aktív oxigénes fehérítő:

A legjobb általános folttisztító szer. Ennél a tisztítószernél az aktív oxigén hatása van segítségünkre. Miközben a meleg vízben szétbomlik a felszabaduló oxigén fertőtlenítő, folteltávolító, és szagtalanító hatását fejti ki. Legjobban legalább 60°C-os vízben működik, makacs foltok estén ezt vedd figyelembe. Ez a leghatásosabb általános folteltávolító szer, hiszen mindenféle folt ellen felveszi a harcot, mondhatjuk, hogy olyan, mint a hypo, csak nem bántja közben a ruháid színét. Minden mosáshoz használhatod, hogy ruháid foltmentesek és élénk színűek legyenek.

Ha specifikusan valamilyen folt eltávolítására keresel megoldást, akkor a következőket ajánljuk:

Szódabikarbóna:

Fehérítésre, a mosóvíz lágyítására, és foltos ruhákból a zsíros szennyeződések eltávolítására használjuk, emellett megszünteti a kellemetlen szagokat is.

Tipp:A friss borfoltot eltüntetheted, ha szódabikarbónát szórsz rá, a friss zsíros foltokra pedig szórd rá és hagyd 1-2 órát rajta, amíg fel nem szívja a szennyeződést, majd porszívózd ki.

Bórax:

Kiváló fertőtlenítő és gombaölő szer, öko mosáshoz ilyen céllal adalékként alkalmazható. Nagyon hasznos segítség a kárpittisztításban.

Tipp: Nedvesítsd be a kárpit foltos részét, majd dörzsölt át bóraxszal, ha megszáradt egyszerűen porszívózd ki. A szőnyeg színét bóraxos vizes áttörléssel (vödör vízbe 3 evőkanál) frissítheted fel. Bor foltra is kiváló segítség, ha ebben áztatod a foltos ruhát. Penészes bútorok esetén segítségünkre lehet, ha 1 pohár forró vízhez adsz 5 evőkanál bóraxot, és ezzel dörzsölöd át a bútort. Pár óra múlva tiszta vízzel át kell öblíteni. Falakra is alkalmazhatod, ekkor nem kell letörölni.

Mosáshoz hogyan használjuk ezeket a szereket?

Mosódióval, vagy mosószódával való mosáshoz adjunk 2 evőkanál oxigénes fehérítő port, szódabikarbónát vagy bóraxot a mosópor adagoló rekeszébe, hogy ruháid megőrizzék fehérségüket és a foltokat eltávolítsuk.

Tipp: foltok előkezelésére pépesítsünk egy kiskanálnyi port, tegyük rá a foltra, majd egy-két óra után mossuk ki. Az aktív oxigénes fehérítő esetében kevés vízzel lehet egy pépet készíteni, amit közvetlenül a foltra kenhetsz.

Citromsav:

A citromsavnak nagyon látványos fehérítő hatása is van, ez nagyon hasznos például lepedők mosásánál, hogy vakítóan fehérek legyenek. Emellett megbirkózik a zsír és izzadság foltokkal is. Használata előtt minden esetben színpróba javasolt!

Tipp: A beszáradt gyümölcs és rozsdafoltok esetén kiváló segítség, ha átitatod citromsavas oldattal az anyagot, majd kiöblíted meleg vízzel.

Tudtad, hogy a zöld dió héj vagy új krumpli pucolásnál ha megbarnul a kezed azt citromsavval tudod eltüntetni? Ha a ruhádat éri ilyen szennyeződés, akkor is ez a megoldás.

 

És a végére hagytunk egy jó hírt! Ezeket a termékeket egy héten át 12% kedvezménnyel vásárolhatod meg tőlünk!

 

Lívia és az Aroma manufaktúra csapata

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések