Termékek Menü

Illóolaj-kevererékek első. rész - általános információk.

Ha jártatok december óta weboldalunkon, már találkozhattatok új illóolaj keverékeinkkel, és néhányan már ki is próbáltátok őket. A most kezdődő blogbejegyzés sorozatunkban részletesen bemutatjuk ezeket a termékeket.

Biztosan észrevettétek, hogy a dobozokon van egy-egy színes csík a termék neve alatt és fölött, és hogy ezek a csíkok majdnem minden illóolaj-keveréken más színűek. Ez nem véletlen, a színeknek jelentésük van. Minden szín egy-egy illatjegyhez tartozik, az új illóolaj keverékeinket pedig illatjegyeik alapján csoportosítottuk. Bemutatásukat pedig az egyes illatjegyek mentén fogjuk megtenni. Tartsatok velünk ezen az izgalmas utazáson az illatok világába! Indulhatunk?

Kezdésként vizsgáljuk meg, miként, és hogyan hatnak ránk az illóolajok.

Ha belegondolunk az aromaterápia szó jelentésébe, azonnal rájöhetünk, hogy itt nem csak illatokról van szó. Lényeges tulajdonsága az illóolajoknak az illatuk, viszont ezek az illatok képesek testünkre és lelkünkre is kifejteni különböző pszichológiai hatásokat. Amikor megszagolunk egy illóolajat, a szaglásunkkal küldött üzenet egyből továbbítódik az agyba. Ezen belül is konkrétan két területe van az agynak, melybe ez az információ továbbítódik, a limbikus rendszer és az agykéreg. A limbikus rendszernek nagy hatása van olyan válaszok kiváltásában, mint az érzelem, az ösztönös viselkedés, a motiváció, az érzések, a tanulás és a memória. Ezek a válaszok pedig nincsenek tudatos kontroll alatt. Az agykéregnek kulcsfontosságú szerepe van az emlékezet, a figyelem, a gondolkodás, a nyelv és a tudat területén.

Így végiggondolva pontosan érthető, hogy egy illat komoly hatásokat válthat ki testünkben és lelkünkben. Ezért fontos, hogy az illóolajokat, illóolaj-keverékeket ne csak illatuk, hanem hatásuk alapján is válasszuk.

Sorozatunk következő részében már rátérünk az egyes illatjegyek, és a hozzájuk tartozó illóolaj-keverékek bemutatására, a fás illatjegybe tartozó illóolaj-keverékeket mutatjuk be. Figyeljétek hírlevelünket, hamarosan jövünk!

 

Lívia és az AromaManufaktura

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések