Termékek Menü

Itt a tavasz!

Itt a tavasz!

Varázsoljatok ti is kellemes virágillatot a szobákba illóolajokkal, és virágvizekkel. Ezek az illatok lelkünkre is jó hatással lesznek. Segítenek megküzdeni a tavaszi fáradsággal, élvezni a zöldülő természet szépségét, stressz és idegességtől mentesen.

Tavasszal bent a szobában is hangulatos ha érezzük a virágok illatát, ezért is rakunk az asztalunkra virágokat, ezért díszítjük ki zöld dekorációkkal a szobákat. Ilyenkor lassan már a fűtési szezonnak is vége, de a párologtatást ekkor sem kell abbahagyni! Ha nem szereted az aromalámpát, használj Aquaglobe légtisztító készüléket, amivel kényelmesen párologtathatsz akár egész napon át.

Tavasszal egyszerűen használhatsz térparfümöt (a vízbe csepegtetett illóolajokat összerázás után a levegőbe spricceled), vagy valamilyen anyag darabra vagy papír zsebkendőre rácseppented az illóolajokat és elrejted a lakásban. Szárított virágokból is készíthetsz illóolajos pot-pourri-t, ami ráadásul a lakásodat is díszíti. A levegő illatosítására a virágvizek a legalkalmasabbak, hiszen nem kell foglalkoznod a hígítássukkal sem, csak egyszerűen élvezned kell az illatukat.

Milyen illóolajat válassz?

Citrus félék, mint a citrom, narancs, grape-fruit, lime, és petit-grain energetizáló és felemelő hatással rendelkeznek. Ezek különösen hasznosak, az esős tavaszi napokon, és amikor úgy érzed eluralkodott rajtad a tavaszi fáradtság.

Virág illatok közül az ilang-ilang nagy segítség stressz és idegesség ellen , segít az örömre fokuszálni. Ez a friss virágillat közérzetedre is jó hatással lesz!

Levendula illata nagyon kellemes, nyugtató hangulatot áraszt a lakásban, miközben a szobánk levegőjét is fertőtleníti.

Mandarin a citrusfélék közül a legédesebb illattal és a legjobb nyugtató hatással rendelkezik. A gyerekek egyik kedvenc illata, a nyugodt alvás érdekében lefekvés előtt kell párologtatni a szobában.

Geránium citromos-gyógynövényes fejillattal és édeskés virágos aljegyekkel rendelkezik. Levendula illóolajával jól harmonizál, nyugtató és antiszeptikus hatású.

Borsmenta és fodormenta frissítő mentás illatukkal kellemes tiszta és frissitő illatot varázsolnak otthonodba.

Adok két tavaszi illat recept tippet is, az illóolajokat egy üres barna üvegcsébe összekeverve, vagy egyből a párologtatóba adagolva is használhatod.

Tipp 1:

  • 2 csepp ilang-ilang
  • 4 csepp levendula
  • 14 csepp mandarin

Tipp 2:

  • 3 csepp geránium
  • 13 csepp grape-fruit
  • 2 csepp lime
  • 2 csepp fodormenta

Aquaglobe keverékeink közül pedig különösen ajánlom az otthoni ellazulás és mediterrán frissesség illóolaj keverékeket.

Kívánunk nektek szép napsütéses és illatos hétvégét!

Lívia és az Aroma manufaktúra család

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések