Termékek Menü

Kullancs ellen gerániummal?

Kullancs ellen gerániummal?

Ugye te is hallottál már a kullancsok okozta betegségekről?  Ha megpróbálszvédekezni a kullancscsípések ellen, biztosan sok minden eszedbe jutott már. Próbáld ki az aromaterápiát a kullancsok távoltartására is!

Nézzük meg először, mi az oka annak, hogy ennyire próbáljuk elkerülni a kullancsokat. Sajnos egyre nagyobb arányban hordozzák a kullancsok a veszélyes fertőzéseket, és ezeket csípés útján át is adhatják nekünk. Az pedig tévhit, hogy a kullancs elleni védőoltás 100 %-ig megvéd minket, ezért mindig használjunk kullancsriasztó szereket, ha pedig mégis kullancsot találnánk magunkon minél hamarabb csipesszel távolítsuk el!

Nincs 100 %-os védelem a kullancsok ellen, de vannak olyan praktikák, amivel csökkenthetjük az esélyét, hogy este a kullancsokat kelljen szedegetni magunkról. Az egyik ilyen tanács az, ha erdőbe mész, jól öltözz fel, hosszú nadrág, bakancs, magas szárú zokni. De ki fog ennyire felöltözni 30 °C-ban? Van, aki a foghagymára esküszik. De ki szeretne annyit megenni belőle, vagy bekenni magát vele, hogy biztosan távol tartsa a kullancsokat? Egy biztos: ha a kullancsok nem is, de embertársai bizonyosan elkerülik majd.

Meg lehetne oldani a problémát fokhagymaszag nélkül is? Nekünk van egy finom illatú tippünk, amit a kullancsok nem kedvelnek, és mi ezt ki is tudjuk használni ellenük.

Készítsünk természetes kullancs riasztót!

Többféle illóolajat is használhatunk erre a célra, de akár készíthetünk keveréket is.

Geránium olaj:

Az új kullancs elleni sláger illóolaj. 30 ml bázisolajba tegyél 10-15 cseppet, majd kend a hajlataidba, nyakadra, így indulj túrázni. Ha nem szereted a bőrödön nyáron a zsíros növényi olajokat, készíthetsz belőle vizes permetet is, amit a ruhádra, és magadra is fújhatsz. A kullancsok kifejezetten kellemetlennek találják az illatát!

Levendula olaj:

A klasszikus megoldás, mely kiváló bőrfertőtlenítő hatással is rendelkezik egyben. Nem csak a kullancsokat, hanem a szúnyogokat is távol tartja. Tegyél 10 cseppet 30 ml mandula jojoba vagy avokádó olajba.

Citrom-Borsmenta:

Készíts kellemes illatú , frissítő kullancsriasztót. Tegyél 30 ml mandula, jojoba vagy avokádó olajba 7-7 csepp citrom és borsmenta illóolajat. Élvezd frisstő és kullancsriasztó hatását!

Levendula-Citrom :

A boltokban fellelhető kullancs riasztó karkötők is ezeket az illóolajokat tartalmazzák, ha vízzel hígítod fel az illóolajakat egy pumpás flakonból a ruhádra is fújhatod. Amire szükséged lesz hozzá: 30 ml víz, (2 ml vodka vagy gyógyszertári alkohol segíti az illóolajok beoldását) és 7-7 csepp levendula és citrom illóolaj. Rázd össze és vidd magaddal ez erdőbe is, 2óránként fújd be magad vele!

ÉS végül egy gyerekeknél is használható kullancs és szúnyogriasztó keverék:

  • 50 ml bázisolaj (pl. mandula) vagy víz
  • 3 csepp levendula
  • 2 csepp geránium
  • 1 csepp indiai citromfű

Ha vízbe teszed, akkor párologtathatod, vagy ruhára fújhatod, ha bázisolajba akkor kend rá a kilógó testrészekre (kéz, boka). Vagy elkészítheted saját kullancsriasztó karkötődet is, ha a keverékből egy a célnak megfelelő sálra vagy anyagdarabra csepegtetsz.

 

Ne adj esélyt a kullancsoknak! Készítsd el saját kullancs elleni illóolajkeveréked most! A hozzávalókat pedig most csomagban 20% kedvezménnyel, 8734 Ft helyett 6987 Ft-ért vásárolhatod meg! A csomag tartalma:

  • 1db 15 ml geránium olaj, az új kullancs elleni sláger illóolaj.
  • 1 db 15 ml levendula olaj, a klasszikus megoldás, mely kiváló bőrfertőtlenítő is egyben.
  • 1 db 15 ml citrom olaj, mely kiváló rovarriasztó.
  • 1 db 15 ml borsmenta olaj, mely kiváló rovarriasztó.
  • 1 db 15 ml indiai citromfű olaj, mely nem csak kullancsok, de szúnyogok ellen is rendkívül hatékony.
  • 1 db 50 ml mandula olaj a keveréked elkészítéséhez.

Ne késlekedj, a kullancsok már támadnak! Kattincs ide a kullancsstop akciós csomagért:

kullancsstop csomag

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések