Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

Megoldások nyári problémákra

Megoldások nyári problémákra

Milyen megoldások léteznek nyári problémákra?

Előző bogbejegyzésünkben összeszedtük azokat a legfontosabb nyári problémákat, melyek biztosan zavarni fognak minket a nyári pihenésünk, nyaralásunk során. Remélem, sokunknak sikerült a kíváncsiságát felkeltenem. Most viszont végigvesszük azokat a megoldási módokat, melyekkel ezek a problémák kiküszöbölhetőek. Nézzük meg őket sorban!

Leégés.

A leégés esetében nagyon fontos a hidratálás, hűsítés, lehetőség szerint a gyulladás csökkentése. Sokan használnak konvencionális, a kereskedelemben kapható napozás utáni hidratáló krémet. Biztos, hogy ez a legjobb megoldás?

A legtöbb ilyen napozás utáni hidratáló krém olyan összetevőket is tartalmaz melyek nem a leg bőrbarátabbak. Ha pedig tartalmaznak is természetes összetevőket, akkor jellemzően igen kis százalékban. A patikákban akkor már sokkal jobb minőségű ilyen jellegű termékek kaphatóak, de mi a helyzet a természetes szerekkel?

Miért ne használnánk ki a természet adta lehetőségeinket? Ismered a tejfölös trükköt? Mondunk ennél is jobbat, amit bőröd is meghálál! Van olyan zsíros növényi olaj, ami hidratál, nyugtat, hatékonyan ápolja az égési sérüléseket. És mindezt teszi koncentráltan és mellékhatások nélkül. Létezik olyan illóolaj, mely kiválóan alkalmazható égési sérülések kezelésére. Vagy olyan növényi víz, amely hűsít, hidratál, bőrnyugtató, és gyulladáscsökkentő. Na, felkeltettük az érdeklődésed? Hamarosan konkrétumokkal is szolgálunk.

Rovarriasztás

Sokan konnektorba dugható rovarriasztókkal igyekszünk távol tartani, megölni a rovarokat. Igen ám, de ezek a készülékek vegyszerekkel riasztják el, vagy ölik meg a szúnyogokat. Vajon jó, ha ezeket az anyagokat mi vagy a gyerekeink belélegezzük? Te is tudod a választ…

Ultrahangos készülékek. Igaz vegyszer nincs bennük, de zajszennyezés terén nem túl jó a bizonyítványuk ezeknek a zümmögő izéknek. És ne is beszéljünk arról, hogy az agyunknak sem valószínű, hogy túl jót tesznek ezek a folyamatos rezgések. Az ilyen készülékek folyamatos elektroszmog források.

Ha sprayt, vagy kenőcsöt használunk ugyanúgy vegyszereknek tehetjük ki bőrünket.

Létezik hatékony környezetbarát opció rovarriasztásra? Szerintünk igen. Vannak olyan illóolajok, melyek hatékonyak ebben a kérdésben, és létezik olyan eszköz, mellyel folyamatosan testközelben párologtathatóak az illóolajok anélkül, hogy bőrirritációt okoznának. Ha kíváncsi vagy, hamarosan mutatunk konkrétumokat is…

Hidratálás

A boltokban kapható krémek sokszor szuperül működnek, de vajon hosszútávon is ismerjük hatásaikat? Találkoztál már avval a jelenséggel, hogy de jó ez a krém, milyen jól működik egy hónapig, utána meg száraz és húzódik a bőröd?

Natúr olajokkal soha sem volt ilyen gondom. Igaz, én szeretem évszaknak megfelelően használni őket, mindig más és más olajat. Nyári kedvenceim a könnyen felszívódó virágvizek, melyek hidratálnak és hűsítenek, anélkül hogy a pórusaidat eltömítenék. Az olajok közül pedig lényeges, hogy a vízvesztés megakadályozása közben a bőrlégzést ne gátolják. Erre a lecitinben gazdag olajok alkalmasak a leginkább.

És azt tudtad, hogy a fényvédelemben is fontos szerepe van egyes növényi viaszoknak és zsíroknak? Sokan nem tudják, pedig igen.

Remélem jól felcsigáztalak, szinte látom, ahogy kérdezed, jó-jó, de hol vannak a konkrétumok?

Ne félj, hamarosan azok is lesznek, csak figyeld a postaládádat, vagy itt a blogposztjainkat!

Lívia és az AromaManufaktura család

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések

Keresés