Termékek Menü

Mérgek nélkül a szúnyogok ellen

Mérgek nélkül a szúnyogok ellen

A nyári hónapoknak a kikapcsolódásról, kirándulásról, nyaralásról, pihenésről kellene szólniuk, de a szúnyogok megkeserítik gondtalan pihenésünket és estéinket.

A vegyszeres szúnyogirtás súlyos környezetvédelmi veszélyeket hordoz magában, így egészségünkre is káros. Ugyanakkor az éghajlat felmelegedése miatt megjelentek olyan szúnyogfajok is, amelyek korábban ismeretlenek voltak Magyarországon, és ezek a szúnyogfajok számunkra új, veszélyes betegségeket is hordozhatnak.

Mi lehet a megoldás? Az illóolajok, a növények csodaszerei ebben is segítségünkre vannak. Egyes illóolajok jól bevált szúnyogriasztók, melyek távol tartják a nemkívánatos vendégeket. Mi már régen illóolajokat használjuk nyaralás alkalmával és esténként, ha nyugodtan szeretnénk a kertben vagy a vízparton pihenni.

Milyen illóolajokat használjunk? A saját tapasztalataink szerint a legjobban bevált szer a citronella, az indiai citromfű, és a kubebabors illóolaja. Ezen kívül a citrom, az eukaliptusz, és a citromos eukaliptusz is hatékony illóolajok a szúnyogok ellen.

Hogyan használjuk őket? Párologtathatjuk, akár szabad téren is, vagy ha még jobb hatást szeretnénk elérni, készíthetünk permetet is belőlük.

Hogyan készítsünk szúnyog elleni permetet? Tegyünk 100 ml vízbe 10-20 csepp illóolajat. Használhatunk egy féle illóolajat, vagy több féle olaj keverékét is. Használat előtt mindig rázzuk fel, mert az illóolajok önmagukban nem oldhatók vízben, és már permetezhetünk is. Ha a ruháinkat permetezzük be, messziről elkerülnek a szúnyogok, de permetezhetjük a lakásban lévő textíliákra, akár ágyneműinkre is.

A legfontosabb szúnyogellenes olajainkból csináltunk neked egy akciós csomagot, melyet most 26% kedvezménnyel vásárolhatsz meg 5478 Ft helyett 4063 Ft-ért.

Megnézem a csomagot!

A citronella, és indiai citromfű olajokat pedig május 31-ig extra, 30%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg!

citronella olaj 5 ml

bio indiai citromfű olaj 5 ml

indiai citromfű olaj 5 ml

indiai citromfű olaj 15 ml

Ha pedig nem szeretsz pepecselni a kevergetéssel, neked készítettük az Anti mosquito keverékünket, melyet az aquaglobe készülékkel rendkívül hatékonyan párologtathatsz. Ezt a kéészülékkel, és két más illóolajkeverékkel akciós csomagként is megrendelheted  20% kedvezménnyel.

Érdekel az akciós csomag!

És mit tegyünk, ha mégis megcsíptek a szúnyogok?

Rovarcsípésre nagyon hasznos a levendula, az indiai citromfű, a cajeput és a teafa olaj. A levendula gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon hatékony méh és darázscsípés esetén is. A csípések helyét dörzsöljük be levendulaolajjal, a többi olajból pedig készítsünk hidegborogatást.

 

Szúnyogmentes nyarat kívánva:

 

Lívia és az Aroma maufaktúra csapata

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések