Termékek Menü

​Miért jó az orbáncfű olaj?

Manapság rengeteg természetes eredetű gyógynövényhez és hatóanyaghoz van hozzáférésünk, amelyek egyes esetekben jobbak is, mint a tablettás gyógyszerek. Az orbáncfű egyike a legismertebb gyógynövényeknek, már évszázadok óta használja az emberiség.

Nemcsak a felhasználók, a kutatók figyelmét is felkeltette számos hasznos gyógyhatása, amelyek között bőrproblémák kezelése, égési sérülések enyhítése is ott van. Az orbáncfű olaj többnyire bőrápoló készítményekben kerül felhasználásra, azonban maga a növény teája kiváló gyomorpanaszokra, nyugtatóként, és immunerősítésre is. Hogyan juthatunk hozzá?

Az orbáncfű olaj beszerzéséhez a növényt kell először megtalálnunk, melynek virágos hajtásvégét gyűjtjük, mivel abban van a hatóanyag. A szép sárga, nagy bibés virágok szirmát megdörzsölve vöröses nedv kerül kezünkre, ez jelzi azt, hogy orbáncfűt találtunk. Júniusban már lehet vágni, ha jó meleg a nyár.

Az orbáncfű olaj kiválóan használható napvédő olajként, illetve napégésre, valamint bármely egyéb égésre is. Az enyhén pirosra égett bőrt vékonyan be kell kenni az olajjal, amely egész gyorsan hat. Percek alatt megszünteti a fájdalmat, valamint a későbbiekben a seb is gyorsabban fog gyógyulni.

Az orbáncfű olajnak rengeteg egyéb gyógyászati hatása van, ezért orvosi környezetben is előszeretettel használják. Apró vágott sebeket is remekül gyógyíthatjuk az olajjal, amely egyébként a pajzsmirigy működését is serkenti. A nők életét megkeserítő narancsbőr szintén kiválóan kezelhető vele. Egyéb bőrbetegségek esetén is erősen ajánlott a használata.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések