Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü

​Növényi olajok a szépségápolásban

A növényi olajok szerepe elvitathatatlan a szépségápolásban; szerencsére egyre többen fedezik fel ezeknek a csodálatos természetes készítményeknek az előnyeit, illetve jótékony hatásait.

Lehetőség szerint olyan készítményt érdemes választani, ami nem tartalmaz színező- és tartósítószert. Miért terhelnénk a szervezetünket káros anyagokkal, ha fantasztikus tápláló növényi olajokat is használhatunk.

A növényi olajok jótékony hatásának egyik legfőbb segítője az A-vitamin. Az bőr egészségének fenntartása elképzelhetetlen lenne A-vitamin nélkül, ráadásul szerepet játszik az úgynevezett öregségi foltok megelőzésében is. A B2-vitamin komplex táplálást jelent a bőr, a haj és a köröm számára is.

Sokszor szépségvitaminként is emlegetik, ami jól mutatja, mekkora jelentősége van a szépségápolásban. A B5-vitamin az őszülés késleltetéséért felelős; ha megfelelő mennyiségben fogyasztunk ebből a vitaminból, az esetben jelentős mértékben befolyásolhatjuk az ősz hajszálak megjelenésének idejét.

Ez a vitamin is roppant hasznosnak mutatkozik a szépségápolásban, de az őszülési hajlam genetikai oldalát természetesen nem tudja befolyásolni. A C-vitamint a legtöbbször az immunrendszer vitaminjaként emlegetjük, viszont fontos szerepe van a szépség megőrzésében is; védi a sejteket a szabadgyököktől és segíti a bőr rugalmasságának megőrzését.

Az E-vitamin a bőr öregedését gátolja. A cink a sejttápláló hatásának köszönhetően kiválóan segíti a bőr és a köröm állapotának megőrzését és regenerálását.

A növényi olajok külsőleg és belsőleg történő fogyasztása is egyre elterjedtebb a szépségápolásban. A belsőleg alkalmazható készítmények szinte minden esetben használhatók külsőleg is, hiszen kiváló hidratáló hatással rendelkeznek. A külső alkalmazásra készített termék belsőleg történő alkalmazása természetesen tilos.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések

Keresés