Termékek Menü

Nyári Aroma ABC

Nyári Aroma ABC

Aromaterápia nyáron? Természetesen igen! Nem is gondolnátok mennyi hasznos nyári felhasználási formája létezik az illóolajoknak. Ebben a blog bejegyzésünkben 8 alapvető tippet, ötletet szedtünk össze. Olvassátok, és használjátok!

1. Szúnyogriasztó spray házilag: Hígíts fel a Szúnyog-stop illóolaj-keverékből 10-15 cseppet 100 ml vízbe és tedd egy spriccelős flakonba, használat előtt rázd fel, és már használhatod is a ruhádon. Ha 10 ml gyógyszertári alkoholt is adsz a keverékhez, segíted az illóolajok elegyedését. Használat előtt rázd fel!

2. Kullancsriasztó sprayhez használd ugyanígy a kullancs-stop illóolaj-keveréket!

3. Molyok távoltartása: Tegyél egy kis vászonzsákba szárított levendulát (gyógyszertárban is kapható teafű is megfelelő). Ha nincs, bármilyen anyag darab, papír, fagyöngy, parafa dugó vagy illatkő is megfelel a célnak. Csepegtess rá a moly-stop illóolaj-keverékből 10 cseppet a biztos hatás érdekében, és függeszd ki egy olyan helyre ahol nem ér hozzá az élelmiszerekhez, vagy a ruhásszekrényedbe.

4. Szúnyog riasztó testápoló / testolaj: Keverj mandula olajba vagy testápolóba kevés szúnyog-stop illóolaj-keveréket. Az adagolás 50 ml-be 5-8 csepp legyen. Kend be a kilátszó bőrrészeidet, arcodra csak óvatosan alkalmazd, a szemed környékét kikerülve. Így biztos lehetsz abban, hogy el fognak a szúnyogok kerülni.

5. Kullancsriasztó testápolóhoz/ testolajhoz használd ugyanígy a kullancs-stop illóolaj-keveréket!

6. Hűsítő-nyugtató levendulás testpermetet leégésre: Tegyél 100 ml damaszkuszi rózsa virágvízbe 10-20 cseppet a bio levendula illóolajból. Ezzel gyorsíthatod a leégés gyógyulását.

7. Fertőtlenítő, vagy gombás fertőzést megelőző tusfürdő: Cseppents a tusfürdődbe 2-3 csepp Aroma higiénia vagy Gomba-stop illóolaj-keveréket, így fertőtlenítheted bőröd. Ha el szeretnéd kerülni a körömgombát, este a fürdés után alkalmazz pár perces lábáztatást Gomba-stop illóolaj-keverékkel.

8. Bőrnyugtató olajkeverék: 50 ml bio orbáncfű olajhoz adjunk 20 csepp levendula illóolajat. Rázzuk össze, és kész is van a keverékünk. Figyelem! Az orbáncfű fényérzékeny, napon ne használjuk keverékünket, csak napnyugta környékén kenjük be magunkat vele. Viszont az orbáncfű csodát tesz a leégett bőrrel, úgyhogy érdemes estig várni! :)

 

Őrizzétek egészségeteket nyáron is a természet csodaszereivel!

 

Az AromaManufaktúra család

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések