Termékek Menü

Az ősz illóolajai 2. rész. Egészségmegőrzés illóolajokkal

Az ősz illóolajai 2. rész. Egészségmegőrzés illóolajokkal

Az illóolajok egyik legfontosabb szerepe a betegségek megelőzésben rejlik. Hiszen mennyivel könnyebb megelőzni a bajt, mint utána kezelni. Ezért használjuk ki az illóolajok kiváló tulajdonságát a vírusok elleni küzdelemben is.

Tudtad, hogy a fűtési szezon elindulásával  a levegő szárazzá válik, kiszárad a nyálkahártya és a természetes védekezőképességünk ezzel is   csökken? A megoldás nagyon egyszerű, radiátorra helyezett kerámiatálba tegyünk vizet és csepegtessünk bele illóolajakat. Ezzel a nyálkahártya kiszáradását, és a fertőzések terjedését is megelőzhetjük.

Az illóolajok segítségével megelőzhetjük a vírusos fertőzéseket. Párologtassunk  Levendula, Citrom, Édes Narancs és Kakukkfű illóolajakat melyek mind megakadályozzák a vírusok terjedését, ezért amikor a hidegebb időben bezáródnak az ablakok, nagyon fontos lesz a mindennapos használatuk. Ezek az illóolajok nem csak a fertőtlenítésben fontosak, hanem a borongós esős időben jobb kedvre is fognak deríteni, energetizáló, hangulatemelő hatásukkal.

Ha pedig már megfáztál, az illóolajok segítenek a tünetek kezelésében és a gyógyulásban is.

Ha eldugult az orrod és nem kapsz levegőt, akkor 2 csepp levendulát és 2 csepp eukaliptuszt cseppents egy papír zsebkendőre és lélegezd be.

Ha köhögsz, eldugult az orrod, akkor készíts egy aromaterápiás fürdőt, napközben pedig párologtasd ezeket az illóolajokat. A borsmenta és eukaliptusz olajokról már biztos hallottál, de ismered a citromos eukaliptusz, és szibériai luc illóolajokat is? Kellemes illatuk mellett nagyon hatékonyan segítenek neked a megfázásos időszakban. A kakukkfű kiváló antivirális hatású illóolaj, amellett köptető hatással  is rendelkezik. Az eukaliptusz segít kitisztítani a légutakat,a  levendula szintén baktérium és vírusölő hatású, amellett pedig nyugtató hatással rendelkezik.

Betegségűző fürdő keverék:

A kókuszolajt alacsony hőmérsékleten vízfürdőben olvaszd fel, cseppentsd bele az illóolajokat, és már használhatod is fürdővizedbe! Mi kipróbáltuk, évezd te is a jótékony hatásukat!

És mindenzt most péntekig 12% kedvezménnyel teheted meg! Az összes cikkben szereplő termékünkre most péntekig 12% akciós kedvezményt biztosítunk! Ne késleked, csak három napod van!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések