Termékek Menü

Stresszoldás illóolajokkal

Stresszoldás illóolajokkal

Lassan, de biztosan elmúlt a nyár, és alighogy visszajöttünk a szabadságról és elkezdődött újra a munka és az iskola, egyre többen vesszük észre magunkon a stressz és fáradtság jeleit.

Tudtad, hogy az illóolajok használata nagyon hatékony megoldást tud kínálni ezekre a problémákra is? Sokrétű hatásmechanizmusuk részeként az egyik legelterjedtebb felhasználási területük a stresszoldás.

A stressz oldás aromaterápiás fegyvertára, avagy a legfontosabb stressz oldó illóolajok:

 1. Kubebabors olaj. Nagyon erősen nyugtató hatású illóolaj, mely egyben kiváló antidepresszáns is. Az egyik leghatékonyabb illóolaj a munkahelyi és iskolai stressz leküzdéséhez.
 2. Levendula olaj. A klasszikus nyugtató olaj. Csökkenti a félelmet, ellazít, kiegyensúlyoz. Képes szabályozni az idegrendszerünket.
 3. Bergamott olaj. Nagyon hatékony kiegyensúlyozó hatású olaj. Csökkenti a félelmet, feszültségoldó, enyhíti a szorongást. Antidepresszáns hatású.
 4. Majoranna olaj. Nyugtatja a túlérzékenységet, enyhíti a lelki fájdalmat, feszültséget, és a stresszt.
 5. Citrom olaj. Frissítő, élénkítő hatású olaj. Hatékony kiegészítője lehet stresszoldó keverékeknek, mert rögtön átlendít a pozitív oldalra.
 6. Indiai citromfű olaj. Egyszerre nyugtat, és serkent lelkileg. A nyugtató keverékek egyik leggyakrabban használt olaja.
 7. Ilang-ilang olaj. Segít levezetni a dühöt és frusztrációt, szintén nagyon erősen nyugtató hatású olaj.

Tippek a stresszoldó illóolajok gyakorlati felhasználására:

Használd fürdéskor!

Tegyél az illóolajokból a fürdővizedbe, vagy csepegtess a zuhanytálcára egy pár csepp illóolajat. Élvezd, ahogy az illóolajak a meleg víz hatására elpárolognak. Tested és lelked is megtisztul a frissítő fürdővel.

Vidd magaddal!

Vigyél magaddal egy kis mintát egy üvegcsében, vagy egy vatta korongra cseppentve tedd a táskádba. Így egésznap érezheted az illatát, és jobb közérzeted lesz, a nyugalom érzését hozza el számodra.

Készíts nyugtató testolajat!

30 ml mandula olajba 10 csepp illóolajat cseppents az általad választott olajokból. Ezt használhatod nedves vagy száraz bőrön eloszlatva. Használat előtt mindig teszteld egy kis bőrfelületen, hogy nem vált-e ki allergiás reakciót! Használhatod az anti-stressz masszázsolajat is stresszoldó masszázshoz.

Párologtass!

Legegyszerűbben így teremthetsz stresszmentes hangulatot lakásodban. Hagyományos párologtatónál a vízbe cseppents 25 csepp illóolajat.

A stresszoldásra javasolt illóolajokat használhatod magukban, vagy készíthetsz belőlük keveréket is, akár kedvenc olajadat is felhasználva! Íme a mi kedvenc stresszoldó keverékünk:

 • 6 csepp bio kubebabors olaj
 • 4 csepp bergamott olaj
 • 2 csepp ilang-ilang olaj
 • 2 csepp indiai citromfű olaj

Használhatjátok ezt is, vagy elkészíthetitek saját keverékeiteket is!

Lívia és az AromaManufaktura család.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések