Termékek Menü

Tél végi egészségmegőrzés aromaterápiával

Tél végi egészségmegőrzés aromaterápiával
Most, a tél végén, a fűtési szezonban gyakran túl száraz a levegő, és ez nem tesz jót sem légzőszerveinknek, sem bőrünknek. Ráadásul ilyenkor jóval nagyobb a betegségeket okozó baktériumok és vírusok koncentrációja a levegőben.
Ugyanakkor az aromaterápia szempontjából ez az időszak kiváló lehetőséget jelent, hiszen mind a légtérkezelésben, mind a bőrápolásban kiválóan alkalmazható. Nézzük meg ezeket a felhasználási lehetőségeket!
 
 
A párásítás a fűtési szezonban fontos egészségünk szempontjából, mert a száraz meleg kiszárítja a nyálkahártyát, így annak védelmi funkciója csökken, ezért könnyebben kapjuk el a fertőzéseket. Ezt mindenki megtapasztalhatja  ebben az extrém hideg időszakban. 
 
Párologtassunk illóolajokat! Ez azért különösen hasznos ilyenkor, mert egyrészt a levegőt fertőtlenítik, másrészt a már kialakult betegség esetében segítenek a lábadozás gyorsításában. Kiváló megoldást jelentenek kész illóolaj-keverékeink, melyek használatával megkímélhetjük magunkat a megfelelő összetételű keverék összeállításának feladatától.
 
Erre az időszakra az alábbi illóolaj-keverékeinket javasoljuk:
 

Légfertőtlenítő illóolaj-keverék.

Ez az illóolaj-keverékünk citrom, teafa, szegfűszeg és kakukkfű illóolajokat tartalmaz. A citrom az egyik legjobb légfertőtlenítő hatású illóolaj. A teafa és a szegfűszeg a gomba, baktérium és vírusölő tulajdonságai miatt került ebbe a keverékbe, míg a kakukkfű olaj életerőt adó, immunrendszert erősítő tulajdonsága miatt.

 
Az eukaliptusz olaj kiváló nyákoldó, a szibériai luc pedig hurutoldó hatású illóolaj. Ebben a keverékben is használjuk a kakukkfű immunerősítő és vírusölő hatását, kiegészítve a levendula gyulladáscsökkentő és nem utolsó sorban fertőtlenítő tulajdonságaival.
 
 
Személyes kedvencem az Immunerő illóolaj-keverékünk különleges illatával és hatásával. Enyhe, harmónikusan édes és kifejezetten kellemes illata, valamint jótékony hatásai miatt nagyon eredményesen alkalmazható akár inhalálásra is, ahol az eukaliptusz és a mentafélék túl erős illatuk miatt korlátozottan alkalmazhatóak.  A madagaszkári kámforfa kiváló vírus- és gombaölő, az egész család számára nélkülözhetetlen télen. A vörös méhbalzsam a megfázásos betegségek kiváló ellenszere, míg a boróka immunerősítő hatása miatt került ebbe a keverékbe.
 
Bőrünk egészsége télen:
 
Télen a hidegben hamar kifújja a szél kezünket, száraz, érdes, esetleg repedezett lesz a bőrünk..De ugyanúgy a lakás száraz levegője is szárítja azt.  Ápoljuk rendszeresen ezért zsíros olajokkal! A shea vaj, a kakaóvaj, és a kókusz olaj csodát tesz a már berepedezett bőrrel. Használjuk őket aromavizekkel a gyorsabb felszívódás érdekében!  Így  a bőrünk vízveszteségét is pótolhatjuk. Ilyen hideg időben saját tapasztalatom, hogy bőröm jobban vágyik a vizes krémekre, ezeket egyszerűen helyettesíthetjük, ha kezünkre aromavizet permetezünk, és úgy visszük fel az olajokat.
Próbáld ki a római kamilla virágvizet, de használhatsz más aromavizet is erre a célra.
 
AromaManufaktura család.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések