Termékek Menü

Védekezés az influenza ellen: A hét illóolaja az erdei fenyő

Védekezés az influenza ellen: A hét illóolaja az erdei fenyő

Te is tapasztalhattad, hogy körületted egyre többen betegek, köhögnek, folyik az orruk. Az erdei fenyő a legjobb légfertőtlenítő illóolaj, ami megvédhet a betegségtől, de ha már késő , más illóolajokkal keverve személyre szabhatod a terápiát,hogy minél hamarabb meggyógyulj. 
Az erdei fenyő illóolaja erősíti az immunrendszert, vírus és gombaölő, serkenti a testet és az elmét, védi a testünket a legkülönbözőbb korokozóktól. Illóolaja gyulladás csökkentő, megelőzi a homloküreg gyulladást, és segít felszakítani a letapadt nyákot.

Az erdei fenyő olajat a Magyarországon is megtalálható erdei fenyőből nyerik, melynek latin neve Pinus sylvestris. A fenyő magas, örökzöld fa, jellegzetes vörösesbarna kéreggel, tüskés levelekkel és fenyőtobozokkal. Az illóolajat a tű, a fiatal ágak és tobozok gőzös desztillációval nyerik.
Számos pozitív hatása miatt lett az erdei fenyő az aromaterápia egyik legfontosabb illóolaja. Illóolaja sok más illóolajjal alkot harmonikus keveréket, mint a cédrus, rozmaring, levendula, boróka, és a kubebabors. Az aromaterápiás készítményekben széles körben alkalmazható. Toxicitása emberre nézve nagyon alacsony, ezért az egyik legbiztonságosabb illóolajnak számít. Néhány ember esetén viszont okozhat légzőszervi irritációt.

Az erdei fenyő nagyon hasznos légzőszervi problémák gyógyítására, ezért a gyógyszeripar is gyakran használja köhögés és megfázás elleni készítményeiben. Kitűnő köptető, fellazítja a nyálkát és váladékot a légutakban, enyhíti a homloküreg-gyulladás és hörghurut tüneteit. Serkenti a tüdőt, veséket és idegrendszert. Tisztító, átható aromája segít a fáradtság és a kimerültség kezelésében. Alapvetően erősít és revitalizál, az immunrendszer támogatásával segíti a gyorsabb felépülést. Stimuláló és fájdalomcsillapító hatása miatt jól alkalmazható sportsérülésekre masszázs és borogatás formájában.
Fenyő olajat számos háztartási termékben is használják, kellemes aromája miatt szobaillatosítok kedvelt alapanyaga.

Lelki hatását tekintve melengető és tisztító, serkenti a finomenergia áramlását, meditáció előtt megtisztítja az atmoszférát, fokozza az önbizalmat és elűzi a bűntudatot.

Ajánljuk figyelmedbe a Betegség megelőző csomagunkat, melyben erdei fenyő illóolajat, és öt másik illóolajat is találsz, hogy a számodra legjobb kombinációban alkalmazhasd őket.

 

Előzd meg a betegségeket!

Lívia és az Aroma maufaktúra család

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bejegyzések