Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Szakmai cikkek, bejegyzések az aromaterápia világából. 
2022. 07. 07. 11:16:10
NYÁRI AROMA ABC 2022 1. Rész. Illóolajok és illóolaj-keverékek. A nyári aromaterápia még mindig sok ember számára legalább részben ismeretlen terület, annak ellenére, hogy nagyon sok nyári felhasználási módot lehet találni az illóolajok használatára.
2022. 06. 30. 12:42:53
Mégis van új a nap alatt? A rekkenő kánikula nem elsősorban az illóolajokat juttatja eszünkbe annak ellenére, hogy meglepően sok nyári felhasználásuk ismert. Most mégsem erről fogunk írni, hanem egyszerűen bemutatjuk a megújult kiszerelésünket, és az avval kapcsolatos érdekességeket. A felhasználási tippekkel, módokkal kapcsolatban következő blogbejegyzésünkben fogunk jelentkezni.
2022. 02. 24. 15:28:56
Két legyet egy csapásra Alapvetően a testi egészségünkkel akartam főként fogalkozni ebben a blogbejegyzésben, de úgy éreztem, a világban zajló folyamatok olyan erős lelki hatással vannak rám, és nyilvánvalóan másokra is, hogy nem hagyhatóak ki a lelki hatások sem. Ezért leírom inkább, miért mindig két legyet ütünk egy csapásra az aromaterápia alkalmazásával.
2021. 11. 19. 21:46:33
A muskotályzsálya, és az ő csodálatos hatásai

A muskotályzsálya illóolaj a legtöbb felhasználó számára nem tartozik a leggyakrabban használt illóolajok közé. Pedig igazán megérdemelné a nagyobb ismertséget. Nézzük meg ennek az okait.

2021. 11. 05. 20:27:03
15 +1 illóolaj, mely alkalmazható vírusok ellen.

Korábbi blogbejegyzéseinkben hosszabban foglalkoztunk már a témával, most inkább egy gyors, gyakorlatorientált áttekintést szeretnénk adni a kérdésben termék- és felhasználási javaslatokkal. Bemutatunk 15+1 illóolajat, mely hatásos természetes eszköz lehet a betegségek elleni küzdelemben.

2021. 06. 22. 22:42:11
Az öko háztartás ABC-je Sokan még mindig nem gondolják, milyen egyszerűen meg lehet oldani a háztartásban a feladatokat öko módon is. Egyre többen vannak, akik használják őket, viszont lehet, hogy nem ismerik, mennyire sokoldalúan használhatóak ezek a szerek. ezért összeszedtük még egyszer, mit, mire, és hogyan érdemes használni.
2021. 04. 28. 13:01:19
Illóolajok és a koronavírus

Amióta kénytelenek vagyunk együtt élni a koronavírussal, sokunk számára előtérbe került a kérdés, hogy vannak-e olyan illóolajok, melyek hatásosak lehetnek ez ellen a betegség ellen, illetve egyáltalán melyek azok az illóolajok, melyek vírusellenes hatással rendelkeznek. Az események tükrében nyilvánvaló, hogy a jelen probléma esetén nem elegendő az illóolajok használata, de a mint már megszokott betegségek esetén hatékony kiegészítő kezelést jelenthet alkalmazásuk, illetve segíthet az aromaterápia megelőző szerepet betöltve az illóolajok  légfertőtlenítő tulajdonsága által.

2020. 10. 20. 11:04:45
Őszi Aroma ABC 2. rész. Gyerekspecifikus illóolaj-keverékek A kisgyermekes családok közül sokan előszeretettel használnak illóolajokat gyermekeik egészségének megőrzése érdekében. Viszont nem mindegy, hogy milyen olajokat használunk, mert koránt sem minden illóolaj gyerek kompatibilis. És az sem mindegy, hány éves kortól használunk illóolajat gyermekeink mellett. Most beleástuk magunkat a témába, és megosztjuk veletek a tapasztalatainkat. Sőt. Készítettünk pár gyerek specifikus illóolaj-keveréket is. Íme, a részletek:
2020. 10. 16. 19:28:23
Őszi Aroma ABC 1. rész. Illóolaj-keverékekkel az őszi betegségek ellen Ha elolvastad az előző blogunkat, lehet hogy nem tudtál mit kezdeni hirtelen a korántsem teljes felsorolással, hogy milyen sok féle illóolajat milyen sok féle módon lehet használni vírusok, baktériumok ellen. Ha úgy érezted, elvesztél az információk sűrűjében, akkor pont neked készítjük immár több éve illóolaj-keverékeket, hogy egyszerűbbé tegyük az életedet, és megkönnyítsük a választást.
2020. 10. 12. 17:14:19
Illóolajokkal a vírusok és felső légúti betegségek ellen.

Minden ősszel aktuális számunkra a felső légúti megbetegedések elleni küzdelem.  Az aromaterápia ebben már szokásos segítőnk, legyen az megelőzés, vagy a tünetek kezelése. Az idei év viszont olyan fejleményt hozott ezen a téren, melyre korábban nem is gondoltunk volna. Vajon használhatóak az illóolajok az új korábban ismeretlen betegségek esetében is?

2020. 10. 09. 12:22:08
Védekezhetünk-e illóolajokkal a vírus ellen? Az idei ősz más mint a többi. Ugye TE is érzed? Sajnos ez alól nem kivétel senki. Most nem csak a klasszikus őszi betegségekkel kell szembenéznünk, hanem még a koronavírussal is.
2019. 07. 15. 11:19:26
Virágvíz ABC:  Hogyan és mire használjunk virágvizeket?

Sok felhasználónak problémát okozhat, a hirtelen megnövekedett választékunk kapcsán, melyik virágvizet válassza, és mire használja. Főleg, hogy egy adott felhasználási célra akár több virágvíz megfelelhet. Ezért csináltunk most egy rövid, kivonatos blogbejegyzést, melyben összeszedtük virágvizeink legfontosabb tulajdonságait, melyek segíthetnek a választásban.

2019. 06. 28. 20:41:14
8 tipp a levendula virágvíz kreatív használatára

A levendula hidroszol, azaz más néven virágvíz, a levendula lila virágainak a vízgőz lepárlása során keletkezik. Amikor a virágokból kivonják az illóolajat, ezt a vízgőz segítségével teszik, később a vizet és az illóolajat különválasztják. A hidroszol a lepárlás során visszamaradó víz, aminek van némi illóolaj tartalma. Ugyanakkor ez egy olyan különleges víz, ami a csodás illata mellett, rendelkezik a növény összes tulajdonságával is. A levendula virágvíz egy frissítő és egyben relaxáló hatással rendelkező, meglepően sok sok célra használható spray.

2019. 04. 25. 16:05:40
Árat emelünk, de imádni fogod!

Bővített választék, nagyobb raktárkészlet, gyorsabb és biztonságosabb házhoz szállítás, bővített ügyfélszolgálat.

2019. 04. 13. 20:31:21
Aromatavasz avagy aromaterápia Húsvét táján

Már a tavasz közepén járunk, de az időjárás még nem ezt a képet mutatja. Ez meglátszhat az egészségi állapotunkon is, gyakoriak még a téli időszak betegségei is. Mit is értsünk akkor a tavaszi aromaterápián?

2018. 07. 18. 10:55:35
NYÁRI AROMA ABC 1. rész. Illóolajok, illóolaj-keverékek, zsíros olajok.

Aromaterápia nyáron? Természetesen igen! Most olyan megközelítésben vesszük végig a nyár illóolajait, illóolaj-keverékeit, és zsíros olajait, mely mindenki számára érthető, használható. Hosszú értekezések helyett, egyszerűen összeszedtük nektek a nyár TOP 5 illóolaját, illóolaj-keverékét, és zsíros növényi olaját, és a végére írtunk három hasznos receptötletet. Használjátok őket testi-lelki egészségetek megőrzésére nyaraláskor is! Vágjunk hát bele!

2018. 07. 13. 11:44:58
Nyári Aroma ABC 3. rész. Illóolajok és virágvizek.

Aromaterápia nyáron? Természetesen igen! Nem is gondolnátok mennyi hasznos nyári felhasználási formája létezik az illóolajoknak. És persze nem csak az illóolajokat használhatjuk, hiszen a virágvizek is az aromaterápia részét képezik. Sőt a zsíros növényi olajok használatának is most van az egyik legfontosabb időszaka!

Vágjunk hát bele! Ebben a blogbejegyzésünkben az illóolajok virágvizekkel történő használatával fogunk foglalkozni.

2017. 11. 17. 19:57:30
Őszi betegségek ellen aromaterápiával A levelek lassan teljesen lehulltak, a magasabb hegyekben az eső hóra vált át, és a vírusos  betegségek már az iskolákban és otthonainkban vannak. Vigyáznunk kell magunkra, nehogy megfázzunk. Ugyanakkor szervezetünknek ez az őszi időszak jelenti a felkészülést a hideg téli napokra. Segítsünk testünknek és lelkünknek illóolajokkal az őszi felkészülésben!
2017. 09. 26. 11:00:24
Őszi mentális egészségünk és az illóolajok

Ha kinézünk az ablakon, nem tudjuk nem észrevenni, hogy ősz van. És az ősszel megérkezett az iskolakezdés, és a szabadság utáni visszaállás a munkába is.

Talán nem ismeretlen az az érzés, hogy a szabadság után nem tud az ember a munkájára koncentrálni, úgy érzi, nem pihente ki magát rendesen. Vagy az, hogy a gyermekei a nyári szünet után nem tudnak még rendesen figyelni az iskolában.

A mentális egészségünk témaköre az aromaterápia egyik „leghálásabb”, legsokoldalúbban használható területe. Ebben a bogbejegyzésünkben azokat az aromaterápiás megoldási módokat vesszük sorra, amelyek segítségünkre lehetnek ezeknek a problémáknak a megoldásában.

2017. 07. 26. 22:02:33
Mi fán terem az aroma-karkötő? Ez a vicces cím jutott eszembe, amikor azon törtem a fejem, hogy milyen címet adjak a termékeket ismertető blogbejegyzésemnek. A karkötőket egy szép faágon fotóztattuk ugyanis. És a válasz is rögtön megképezett bennem, hogy az aromafán terem. De tényleg, végül is mire jó ez a dolog, van valami értelme, tényleges felhasználási módja? Ismerkedjünk meg a termékkel, és mindenki magának meg fogja tudni adni a választ!

Keresés